12 December 2007

Revolver 136: Japan.

"Het literaire tijdschrift Revolver pakt onder de titel Japan. Het stille water uit met een speciaal nummer over Japanse poëzie. Samensteller Jan Lauwereyns puurde het uit zijn ontmoetingen met Japanse dichters tijdens poëziefestivals in Tokyo. Het bevat onder meer werk van Mariko Mori, Minoru Tsukoda, Harumi Kawaguchi, Kiwao Nomura ("de onderkoning van de Japanse poëzie") en Hiroshi Sugomoto. Maar ook dichters als Peter Theunynck, Nachoem M. Wijnberg, Joris Iven, Tsead Bruinja en Leo Vroman, die geruime tijd in Japan verbleef, leverden een door Japan geïnspireerde bijdrage. Het ruim geïllustreerde tijdschrift bevat ook tekeningen van Leo Vroman, Gregory O'Brien en Sarah Verroken die speciaal voor het nummer werden vervaardigd."
(bron:http://papierenman.blogspot.com/2007/12/japanse-literatuur-volop-in-de.html)

De tekst die de basis vormde voor mijn bijdrage was van de hand van Dirk Derom. Doel was tekst en tekening zowel visueel als inhoudelijk te laten samensmelten tot 1 geheel. Om dit te kunnen bereiken zijn beide meermaals aangepast in onderling overleg tussen de auteur en mezelf. Bij deze een fragment (klik erop om het leesbaar te maken):


Smaakt dit naar meer, surf dan naar de website van Revolver Literair waar je het tijdschrift kan bestellen.

This illustration was made in collaboration with the author Dirk Derom. It is 1 of 4 double pages that were made for this month's edition of 'Revolver Literair', a Flemish literary magazine.

No comments: